Termékek, amiket NE használjunk arcbőrünkön

Kókuszolaj

A kókuszolaj intenzív hidratáló hatással bíró anyag, kiválóan alkalmazható a test száraz területinek ápolására - kivéve az arcbőrt! A kókuszolajat magas zsírtalma miatt eltömítheti a pórusokat, s elősegítheti az akné és a pattanások kialakulását. Kiváló testápolónak, ha azonban arcápolásról van szó, válasszunk más alternatívát.

Kerülendő termékek

Mestereséges illatanyagokat tartalmazó termékek

A szintetikus illatanyagokat gyakran alkalmazzák a bőrápoló termékek illataromájának kellemesebbé tételére. Ezek az anyagok azonban irritálhatják a bőrt, sőt, az endokrin rendszer megzavarását is okozhatják! 

Válassz illatmentes vagy természetes illóolajat tartalmazó termékeket, különösen érzékeny vagy száraz bőrrel rendelkezel!

Citromlé

Az antioxidáns C-vitaminélénkíti a bőrt és kisimítja a finom ráncokat - nem ajánlatos azonban a citormlevet arcbőrre kenni! A citromlé egy igen savas, bőrirritáló hatású anyag, mely kellemetlen kiütéseket okozhat, kikezdi a bőrt, a fénnyel érintkezve pedig súlyos bőrirritációkat okozhat!

Testápolók

A testápolók általában az arckrémeknél jóval sűrűbbek, ezért nagyobb valószínűséggel tömíthetik el pórusainkat. Illatanyagokat és egyéb, potenciálisan allergén összetevőket tartalmaznak, ezért az arc vékonyabb, érzékenyebb bőrfelületére nem ajánlatos testápolót kenni.

Varázsdió (witch hazel)

Az interneten böngészve talán már találkoztál olyan írással/videóval, mely szerint a varázsdió (lásd: witch hazel) alkalmazása segít a pattanások kezelésében és a pórusok méretének csökkentésében. Nem ajánlott azonban a varázsdiót tartalmazó termékek alkalmazása az arcbőrön, az ugyanis minden természetes olajat eltávolíthat a bőrünkről, ami bőrirritációhoz, -szárazsághoz és allergiás reakciókhoz is vezethet.

+ Tipp: Kerüld a forró vízet!

A forró víz kiszárítja az arcbőrt és eltávolítja annak természetes olajait. Ha forró vízzel mosunk arcot, arra ösztönözzük bőrünket, hogy az elveszett nedvességet még több olaj termelésével pótolja, ennek eredményeként pattanások, akné alakulhatnak ki bőrünkön.


 
 
 

 

Arckrémek és gélek széles választéka
Újdonság

WTN Randikrém Azonnaliránctalanításra 50ml

WTN Randikrém Azonnali ránctalanításra 50ml

Gyorsan és hatékonyan tünteti el a szem alatti táskákat és karikákat.

Ár: 8567 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!