Arckrém rendelése

Az arckrémek típusai

Az arckrémeket azért használjuk, hogy védjenek, hidratáljanak és, hogy csökkentsék az öregedés jeleit. Az arckrémek nagy része hatékpny bőrápoló terméknek bizonyul, viszont fontos azzal tisztában lenni, hogy a különböző bőrtípusoknak speciális igényeik vannak, éppen ezért nem mindegy, hogy milyen arckrémet vásárolunk. Válasszuk ki a legjobb arckrémet, mert csak a minőségi összetevőkkel érhetjük el a kívánt hatást. 

Általános arckrémek

A hideg arckrémek hidratálják és megtisztítják a bőrt. Ezek a természetes és “általános” arckrémek a durva smink eltávolításában is segíthetnek, tehát mivel nem tartalmaznak túl sok speciális összetevőt, ezért sminklemosóként is lehet őket használni. Áltláaban a normál bőrűek számára ajánlott, akik éjszakai krémként is használhatják.

Hidratáló arckrémek

A hidratáló arckrémek legfontosabb funkciói, hogy ápolják és nedvesítik a bőrt. A hidratáló arckrémeket az egyes bőrtípusokra speciálisan fejlesztik ki. Áltlaában nedvesítőszereket tartalmaznak, amik a környezetből felveszik a nedvességet és azt beépítik a bőrbe. Bőrlágyító hatásuk is ismert.

A hidratáló arckrémek kitöltik a hámsejtek közötti hézagokat és feltöltik a kiszáradt lipideket. Éppen ezért nagyon hatékonyan képesek kisimítani a durva bőrt. Lágyítószereket tartalmaznak, amik lehetnek vizes vagy olajos bázisúak. A zsíros bőrűek esetében a vizes bázisú arckrémek a legjobbak, míg a száraz bőrűeknek az olajos változatokat ajánlják. A bőrpuhító összetevők közül a leggyakoribbak a lanolin, a vazelin és az ásványi olajok, de a hidratáló arckrémek más olyan összetevőket is tartalmazhatnak, amik jót tesznek a bőrnek, például vitaminokat, antioxidánsokat, növényi kivonatokat és napvédőket.

Világosító arckrémek

A világosító arckrémek segítenek a sötét foltok halványításában, képesek némiképp eltüntetni az elszíneződéseket és a szeplőket. Ezek a krémek hidrokinont, retinoidokat, azelain savat vagy hidroxi savakat vagy kojic savat tartalmaznak. A legtöbb ilyen krémet csak bőrgyógyász írhat fel, mivel igen erősek a hatóanyagai.

Hámlasztó arckrémek

Vannak különböző típusú hámlasztó krémek is: ezek közel 10%-ban tartalmaznak hidroxi savakat. Enyhe hámlást idéznek elő, ami élénkíti az arcbőrt és felfrissíti a pórusokat. Ezek az arckrémek a pattanásos bőrre igen kiválóak.

Ránctalanító krémek

Ránctalanító krémek talán a legnépszerűbb krémek a piacon. A legjobb antiaging összetevők, amik csökkentik a ráncokat: a retinol, a réz peptidek, a tea kivonatok és a koenzim Q10.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!