Az arckrémek típusai

Az arckrémeket azért használjuk, hogy védjenek, hidratáljanak és, hogy csökkentsék az öregedés jeleit. Az arckrémek nagy része hatékpny bőrápoló terméknek bizonyul, viszont fontos azzal tisztában lenni, hogy a különböző bőrtípusoknak speciális igényeik vannak, éppen ezért nem mindegy, hogy milyen arckrémet vásárolunk. Válasszuk ki a legjobb arckrémet, mert csak a minőségi összetevőkkel érhetjük el a kívánt hatást. 

Általános arckrémek

A hideg arckrémek hidratálják és megtisztítják a bőrt. Ezek a természetes és “általános” arckrémek a durva smink eltávolításában is segíthetnek, tehát mivel nem tartalmaznak túl sok speciális összetevőt, ezért sminklemosóként is lehet őket használni. Áltláaban a normál bőrűek számára ajánlott, akik éjszakai krémként is használhatják.

Hidratáló arckrémek

A hidratáló arckrémek legfontosabb funkciói, hogy ápolják és nedvesítik a bőrt. A hidratáló arckrémeket az egyes bőrtípusokra speciálisan fejlesztik ki. Áltlaában nedvesítőszereket tartalmaznak, amik a környezetből felveszik a nedvességet és azt beépítik a bőrbe. Bőrlágyító hatásuk is ismert.

A hidratáló arckrémek kitöltik a hámsejtek közötti hézagokat és feltöltik a kiszáradt lipideket. Éppen ezért nagyon hatékonyan képesek kisimítani a durva bőrt. Lágyítószereket tartalmaznak, amik lehetnek vizes vagy olajos bázisúak. A zsíros bőrűek esetében a vizes bázisú arckrémek a legjobbak, míg a száraz bőrűeknek az olajos változatokat ajánlják. A bőrpuhító összetevők közül a leggyakoribbak a lanolin, a vazelin és az ásványi olajok, de a hidratáló arckrémek más olyan összetevőket is tartalmazhatnak, amik jót tesznek a bőrnek, például vitaminokat, antioxidánsokat, növényi kivonatokat és napvédőket.

Világosító arckrémek

A világosító arckrémek segítenek a sötét foltok halványításában, képesek némiképp eltüntetni az elszíneződéseket és a szeplőket. Ezek a krémek hidrokinont, retinoidokat, azelain savat vagy hidroxi savakat vagy kojic savat tartalmaznak. A legtöbb ilyen krémet csak bőrgyógyász írhat fel, mivel igen erősek a hatóanyagai.

Hámlasztó arckrémek

Vannak különböző típusú hámlasztó krémek is: ezek közel 10%-ban tartalmaznak hidroxi savakat. Enyhe hámlást idéznek elő, ami élénkíti az arcbőrt és felfrissíti a pórusokat. Ezek az arckrémek a pattanásos bőrre igen kiválóak.

Ránctalanító krémek

Ránctalanító krémek talán a legnépszerűbb krémek a piacon. A legjobb antiaging összetevők, amik csökkentik a ráncokat: a retinol, a réz peptidek, a tea kivonatok és a koenzim Q10.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!